Snabbt sms-lån – Få pengarna direkt på kontot

Ta ett snabbt sms-lån hos en valfri kreditgivare från listan nedan. Ett superenkelt och smidigt sätt att få tillgång till välbehövda pengar redan idag. Låna ett minde belopp med snabb återbetalningstid utan säkerhet och UC eller välj en större summa för finansiering av ditt drömprojekt hos en av marknadens bästa kreditgivare. Hitta ett snabbt sms-lån som passar dig i jämförelsen nedan.

FAQ

Sms-lån, även kallad minilån, mikrolån och snabblån, är ett lån för dig som behöver låna snabba pengar för oförutsedda ekonomiska utgifter. Det är i regel ganska enkelt att få ett snabbt sms-lån och pengarna kommer oftast in redan samma dag alternativ ett par dagar efter. Återbetalningstiden för sms lån är ca 30 dagar från det att du lånat pengarna. Lånevillkoren varierar beroende på summans storlek och val av långivare.

Hur mycket pengar du får låna beror helt på vem som blir din långivare och vilka krav det ställs för att få ett sms-lån. Vanligtvis brukar ett minilån vara på ca 1000–5000 kr. Vissa långivare ställer krav på deklarerad årsinkomst utifrån önskat belopp på sms-lån.

Om pengarna du vill låna ligger runt 1000 kr belopp behövs det oftast ingen redovisad årsinkomst. Sms lån som överstiger summan på 2000 kr kräver i vanliga fall en deklarerad inkomst på 50 000 kr. Dock beror det helt på vilken långivare du väljer.

Kostnad för sms-lån varierar mellan olika långivare som sätter egna priser och avgifter. Dock finns det lag som säger att snabblån inte får överstiga en ränta som är 40 % högre än referensräntan. Lagen reglerar också kostnaden för sms-lån som inte får överstiga det ursprungliga lånebeloppet. Det betyder att om du tar ett sms-lån på 1000 kr får kostnaden, utöver krediten, inte överstiga 1000 kr. Hela beloppet som du sedan betalar tillbaka får alltså endast vara 2000 kr.

Gratis sms-lån

Det finns långivare som erbjuder gratis sms-lån med kort återbetalningstid. Om du är i behov av att låna pengar akut kan ett gratis sms lån vara den bästa lösningen. Tänk dock på att du har ganska lite tid på dig att betala tillbaka pengarna men fördelen är att du får ett gratis lån redan samma dag.

Du ansöker om sms lån snabbt och enkelt via en långivares hemsida. Där fyller du i ett ansökningsformulär med ditt namn, personnummer, telefonnummer och e-post. Oftast behöver man logga in med sitt bank-ID för högre säkerhet. I ansökan fyller du i hur mycket pengar du vill låna. Därefter får du ett besked om du beviljats lånet eller inte. De flesta kreditgivare använder sig av automatiska kreditupplysningar. Det gör att du redan samma dag får ett svar på din ansökan om ett sms lån.

Villkoren för att ansöka om ett sms-lån är olika beroende på vilken långivare man väljer. Det finns dock vissa krav som alltid gäller när du ansöker om ett snabblån. Först och främst behöver du vara minst 18 år för att få låna pengar. Därefter ska du vara svensk medborgare och ha en svensk hemadress som du skriver i din låneansökan.

För att få ett sms-lån behöver man ha ett bankkonto i en svensk bank (man loggar in via sitt BankId när man gör en låneansökan) samt i många fall inte vara skuldsatt hos Kronofogden. I vissa fall kräver långivare att man inte har några betalningsanmärkningar.

En ränta på sms-lån varierar beroende på vilket bolag du väljer. Den effektiva räntan, som är alltså den totala kostnaden för lånet, anges alltid som årsränta i procent. Därför är det klokt att jämföra de olika långivare och se vilken ränta de erbjuder dig som vill ta ett snabbt sms-lån. Samtidigt måste man ta i beaktande att räntan gäller för ett helt år. Det innebär att du själv behöver räkna ut den slutgiltiga summan du betalar för att få låna pengar.

Bra att veta om snabba sms lån

Det finns ett par saker som är bra för dig att känna till om snabba lån.

Du får ta ett snabblån åt gången

Du får max ta ett snabblån åt gången hos en och samma långivare. När du betalat tillbaka hela lånebeloppet kan du ansöka om ett nytt sms lån. Det går dock att ha flera lån samtidigt hos olika långivare om du har tillräckligt bra ekonomi och är kreditvärdig. Tänk då på att det kan bli väldigt dyrt med att ha flera lån samtidigt. I stället kan du försöka betala tillbaka lånet innan du överväger att ta ett nytt snabblån.

Snabbt sms-lån utan UC

Ett snabbt sms-lån utan UC innebär att långivaren inte gör någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Däremot görs ändå en kreditupplysning hos företag som Bisnode eller Creditsafe. Fördelen med denna kreditupplysning är att den inte syns för andra långivare. Det gör att man har möjlighet att ansökan om flera lån utan att det påverkar ens kreditvärdighet.

Du har möjlighet att lösa lån i förtid

Du har enligt svensk lag alltid rätt att förtidslösa ditt snabba sms-lån utan några avgifter. Detta fixar du genom att kontakta långivarens kundtjänst. Be dem kolla på ditt ärende.

Du har rätt att ångra ett avtal med långivaren

Du som konsument har alltid ångerrätt enligt konsumentkreditlagen. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den dagen då avtalet blivit signerat. Om du ångrar avtalet när du redan fått pengarna utbetalda kan du behöva betala en viss procent av räntan för lånet. Det gäller de dagar du haft tillgång till pengarna. Innan du bestämmer dig för att ansöka om ett snabblån är det viktigt att du läser de villkor som ställs på dig som låntagare.