Finansiering fastighet – Ansöka om lån

Är du intresserad av att lära dig mer om finansiering av fastighet? Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att finansiera i fastigheter idag. Har du inte möjlighet att köpa din egen fastighet kan du istället investera i fastighetsbolag, fastighetslån eller i olika fastighetsprojekt. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

Ansök om fastighetsfinansiering hos en trygg aktör

Oavsett om du har valt att köpa en egen fastighet eller investera i ett fastighetsprojekt kan du vara i behov av fastighetsfinansiering med hjälp av ett lån. När du ska söka finansiering för fastighet är det mycket viktigt att du väljer en seriös och trygg aktör som kan erbjuda dig de bästa villkoren för dina förutsättningar och ett belopp som du känner dig nöjd med. Beroende på vilken typ av fastighetsfinansiering du vill göra kan beloppen vara mycket stora och det kräver ännu större säkerhet för dig som låntagare.

Är du intresserad av att ansöka om trygg och säker fastighetsfinansering kan du få hjälp av Kameo. Här kan du ansöka om bland annat byggnadskreditiv, brygglån och marklån. De erbjuder flera olika lösningar för finansering av fastighet som är anpassade efter olika behov. På deras hemsida kan du enkelt ansöka om lån eller kontakta dem direkt via deras kontaktformulär.

Hur fungerar fastighetslån för företag?

Fastighetslån är något som riktar sig till både företagare såväl som till privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Ett fastighetslån för företag är ett lån till fastigheter som är specifikt framtaget för just företag och andra verksamheter, t.ex. i samband med en investering. Här nedan listar vi tre olika typer av fastighetslån som du kan använda dig av.

Byggnadskreditiv företag

Ett byggnadskreditiv för företag är en form av lån som inkluderar det allra mesta och som ni kan använda er av under hela byggtiden för er fastighet. I takt med att ni betalar för fastighetens stomme, tomt och grund tar ni ut pengar därefter. Lånet betalas inte förrän fastigheten är helt klar och du har ett exakt belopp. Lär dig mer om byggnadskreditiv hos Konsumenternas.

Köpa ny fastighet

Med ett fastighetslån kan du också köpa en helt ny fastighet. För att lyckas med detta gäller det att ditt företag har en mycket god kreditvärdighet och att ni kan uppvisa stabilitet. Det beror helt enkelt på att den här typen av lån kan innebära väldigt höga lånebelopp för dig som företagare.

Grön finansiering fastigheter

Ett grönt byggnadskreditiv riktar sig till dig som vill satsa på hållbara och klimatsmarta byggen. Du får lånet utbetalat i flera omgångar, utan att behöva göra nya ansökningar för varje gång du är i behov av pengar. Om din fastighet sedan uppfyller alla kriterier kan du ansöka om ett grönt fastighetslån, vilket innebär ett lån med lägre kostnader och avgifter.

Krav för att låna till fastighetsköp

Vill du låna till fastighetsköp finns det flera krav som du kommer behöva uppfylla. Här nedan kan du läsa mer om några av de villkor som gäller och som ditt företag behöver leva upp till.

Hur fungerar ränta på fastighetslån för företag?

Som företagare kommer du behöva betala ränta på ditt fastighetslån som vilken annan låntagare som helst. Precis som när du tar ett privatlån kommer du att kunna välja mellan fast eller rörlig ränta.

Fast ränta

Den fasta räntan innebär att du aldrig behöver oroa dig för att räntan kommer att stiga och du får svårt att betala tillbaka lånet. Att ha en fast ränta ger dig således en stor trygghet. Däremot kommer du inte kunna dra nytta av lägre ränta om räntemarknaden sjunker, men behöver heller inte oroa dig för höjda avgifter.

Rörlig ränta

Rörlig ränta för företag och fastighetslån innebär egentligen samma sak som när du tar ett privatlån med rörlig ränta. Den rörliga räntan följer räntemarknaden och kan således både höjas och sänkas beroende på hur marknaden kan se ut. Detta innebär en större osäkerhet för dig som låntagare, men kan innebära vinst om räntan sjunker.

Räntetak

Ett räntetak fastställer den högsta ränta som ditt fastighetslån kan få. Om du har ett räntetak med en rörlig ränta kommer du t.ex. kunna vara trygg med att räntan aldrig kan bli högre än den avtalade högsta gränsen.

Ansöka om finansiering av fastigheter – 5 fördelar

Att finansiera ett fastighetsköp med hjälp av egna pengar är långt ifrån lätt. Detta gäller inte bara för dig som privatperson, utan även för dig som företag. Att få hjälp med finansieringen kan således vara till mycket stor fördel och göra det möjligt för dig att påbörja ditt fastighetsprojekt.

  1. Du har möjlighet att komma igång med ditt projekt snabbare.
  2. Du behöver inte vänta på att företaget ska få tillräckligt med kapital för en investering.
  3. Företag har möjlighet att välja mellan många olika finansieringsalternativ.
  4. Ditt lån kan enkelt betalas tillbaka då fastighetsinvestering är stabilt.
  5. Du slipper riskera företagets eget kapital och sätta verksamheten på spel.