Gratis sms lån – låna snabbt och enkelt

När du behöver låna pengar snabbt och enkelt kan du välja att ta ett gratis sms lån. Då har du ett lån som är helt kostnadsfritt och som dessutom kan lånas utan UC. Låna gratis gör du som ny kund hos en av de långivare som finns på marknaden. Ett krav för att få ett sms lån utan kostnad är att man betalar tillbaka hela beloppet inom ett angivet datum med ett tidsspann på 14–90 dagar. Jämför olika kreditgivare och välj det som passar bäst med hjälp av vår lista nedan.

FAQ

Gratis sms lån innebär att man ansöker om att få låna en viss summa helt utan kostnad. Villkoret är dock att man då lämnar tillbaka hela lånebeloppet inom en viss tid. Oftast får man låna gratis i ca 14–90 dagar. Därefter är man tvungen att återbetala summan till kreditgivaren. Det är upp till varje enskild kreditgivare att bestämma villkor för gratis sms-lån, dock finns det vissa regler som gäller samtliga långivare.

När du bestämmer dig för ett gratis sms-lån i ett valfritt belopp kan du ansöka om lånet hos den långivare som du anser passar dina individuella behov. För att låna gratis går du in på kreditgivarens hemsida och gör en snabb ansökan. Om det inte finns någon större anmärkning på din ansökan kan du få pengarna utbetalda redan samma dag.

För att ansöka om ett gratis sms-lån måste du vara minst 18 år gammal. Det finns långivare som sätter egen åldersgräns, så det är inte helt ovanligt att man i vissa fall behöver ha fyllt 20 år. För att få ett gratis lån behöver du även vara folkbokförd i Sverige samt vara svensk medborgare sedan 5 år tillbaka. Alla kreditgivare gör en kreditprövning i samband med en låneansökan för att värdera din återbetalningsförmåga. Beroende på lånebeloppet kan du behöva vara fri från betalningsanmärkningar och skulder får att få ett gratis snabblån.

Det går att ta ett gratis sms-lån trots betalningsanmärkning. Många långivare värderar din återbetalningsförmåga beroende på hur din ekonomi ser ut generellt. Ett villkor för att få låna gratis är att man betalar tillbaka hela beloppet efter en viss tid. Det är därför upp till varje enskild kreditgivare vad man värderar som en tillräckligt god återbetalningsförmåga. Ju bättre din ekonomiska situation ser ut i övrigt desto större är chansen att du beviljas ett gratis snabblån.

Många kreditgivare erbjuder idag gratis sms-lån utan UC. Det innebär att långivare gör kreditupplysning via andra företag som förmedlar tjänsten. Med hjälp av informationen som står i upplysningen görs en individuell värdering för din kreditvärdighet. Fördelen med att ansöka om gratis lån utan UC är att du slipper dela information om dina krediter till andra långivare i framtiden. Det betyder även att du har möjlighet att ta flera lån utan att påverka räntan alldeles för mycket.

Du ansöker om ett gratis sms lån genom att fylla i en ansökan på hemsidan hos den kreditgivaren som passar dina önskemål. Du behöver fylla i ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. Du godkänner också ansökan genom att logga in med din BankId. Fördelen med ett gratis sms-lån är att det går väldigt fort att få svar på om du blivit beviljad lånet. Dessutom kan du få tillgång till pengarna redan samma dag. Jämför olika kreditgivare som erbjuder gratis sms lån med hjälp av vår jämförelselista ovan. Du har då möjlighet att låna gratis med pengarna på kontot redan samma dag.

Ett gratis sms-lån innebär oftast ett såkallat minilån eller mikrolån. Det är alltså ett mindre belopp på ca 500–10 000 som betalas ut kostnadsfritt och utan säkerhet. Detta är helt beroende på vilken kreditgivare man väljer. Vissa kreditgivare erbjuder gratis smslån upp till 15 000 kr. Dock finns det oftast ett krav på en högre deklarerad årsinkomst än det som krävs för andra sms-lån med ränta. Du lånar pengarna gratis genom att fylla i ett önskat lånebelopp på kreditgivarens hemsida, fyller i dina personuppgifter och godkänner ansökan med hjälp av ett BankId. Därefter får du ett snabbt svar om lånet beviljats eller inte. Du får sedan tillgång till pengar redan samma dag (förutsatt att du har ett svenskt konto på en av de större bankerna).