Mikrolån – direkt utbetalning av önskat lånebelopp

Ska du låna en liten summa pengar kan ett mikrolån vara det perfekta finansieringsalternativet. Ansök på en gång och få tillgång till pengarna redan idag. Mikrolån med direkt utbetalning erbjuds av de flesta långivare, du får ett besked inom några minuter efter att du ansökt om lånet. I tabellen nedan hittar du mikrolån med utbetalning dygnet runt – jämför priser och hitta det som passar dig bäst.

Vad är mikrolån?

Ett mikrolån är ett lån på en mindre summa pengar som lånas ut snabbt och enkelt utan säkerhet. Det rör sig oftast om ett belopp upp till 5 000 kronor med en direkt utbetalning till låntagarens konto. Ett mikrolån är likt ett sms-lån, dock med en viss skillnad i det totala lånebeloppet. Både mikrolån och sms-lån är en typ av snabblån med korta avbetalningstider.

Du ansöker om ett mikrolån via långivarens hemsida och får ett svar direkt om lånet blir beviljat eller om din ansökan blivit avslagen. Sedan får du tillgång till dina pengar redan samma dag.

Hur ansöker man om mikrolån?

Du ansöker om ett mikrolån via långivarens hemsida. Där får du fylla i ett formulär med dina personuppgifter och det önskade lånebeloppet. Du ombeds att verifiera dig själv med hjälp av ditt BankId och sedan får du besked om din låneansökan inom ett par minuter. För att ansöka om ett mikrolån krävs det:

  • Att du fyllt minst 18 år
  • Är svensk medborgare och är bosatt i Sverige
  • Att du uppfyller långivarens krav på kreditvärdighet
  • Att du godkänner kreditupplysning

När du ansöker om ett lån görs alltid en kreditupplysning på dig via UC eller annat kreditupplysningsföretag. Din ekonomiska historik utgör sedan bedömningen om din kreditvärdighet hos den valda kreditgivaren. Det blir alltid svårare att få ett lån om det visar sig att du har tidigare betalningsanmärkningar och skulder hos andra företag. Dessutom avslår många kreditgivare en låneansökan om man saknar en stabil inkomst. För mikrolån gäller dock lite annorlunda regler då det rör sig om ett mindre lånebelopp med en lägre risk för långivaren.

Mikrolån utan UC

Det finns många kreditgivare som erbjuder ett mikrolån utan UC. Det innebär att kreditupplysningen görs via andra kreditupplysningsföretag. Det betyder även att du slipper att dina låneansökningar och kreditupplysningar registreras i ett register hos UC som andra företag kan ta del av i framtiden. Ju fler registrerade uppgifter det finns på dig som låntagare desto sämre blir din kreditvärdighet för framtida lån.

Väljer du i stället att ta ett mikrolån utan UC kommer kreditupplysningen att vara synlig enbart för den berörda kreditgivaren då varje register sker separat per kreditupplysningsbolag. På så sätt slipper du oroa dig för en sämre kreditvärdighet som innebär högre räntor eller en avslagen låneansökan. Jämför alla långivare i tabellen ovan eller läs mer om lån utan UC.

Mikrolån med betalningsanmärkning

Alla uppgifter i en kreditupplysning utgör bedömningen om din kreditvärdighet hos den valda kreditgivaren. Det viktigaste för en långivare är att personen som ansöker om lånet har en god återbetalningsförmåga vilket styrks av personens ekonomiska historik. En eller flera betalningsanmärkningar visar på att man tidigare haft svårt att betala tillbaka sina skulder vilket även innebär en risk för långivaren, att samma sak händer med det aktuella lånet.

Dock är det lättare att få ett mikrolån trots betalningsanmärkningar då det rör sig om så pass små lånebelopp. Du bör ändå vara beredd på högre räntesatser om en kreditgivare anser att dina betalningsanmärkningar försämrar din kreditvärdighet för det aktuella lånet. Läs mer och jämför lån med betalningsanmärkningar.

Mikrolån utan ränta

Även om snabblån oftast förknippas med höga räntor kan man hitta ett mikrolån med väldigt förmånliga räntekostnader. Många kreditföretag erbjuder små lånebelopp utan säkerhet med väldigt låga räntesatser och där man som ny kund kan få en längre avbetalningstid på lånet. Dessutom finns det många långivare som erbjuder gratis sms-lån utan UC och med betalningsanmärkningar. För att få det bästa alternativet ska du alltid jämföra olika kreditföretag och se vilka erbjudanden som finns för dig som låntagare.

Kan man få mikrolån utan inkomst?

De flesta företag kräver att man har en stabil inkomst på ett visst månadsbelopp för att kunna beviljas ett lån. Däremot finns det många kreditgivare som värderar andra saker i din ansökan och erbjuder lån på en mindre summa för dig som saknar inkomst. Oftast behöver man dock ha en medsökande som står på lånet eller att man pantsätter något av värde. Men kraven är mycket mildare när det kommer till mikrolån som erbjuds i de flesta fall utan säkerhet och begäran om en viss inkomst. I tabellen ovan kan du se alla långivare som erbjuder mikrolån utan inkomst med bra villkor.